Onze lessen worden gegeven op woensdag- en vrijdagavond.
 

Puppyklas: 

De puppylessen starten om 18.00 uur:

De bedoeling van de puppyklas is dat we hond en geleider op een positieve manier leren samenwerken. We trainen met een beloningssysteem, dus brengen we snoepjes (iets lekkers) mee om de aandacht van de hond te krijgen.

We brengen een speelgoedje mee om de hond te belonen. 

A-klas:

De A-klas traint om 19.00 uur:

Hier gaan we een stapje verder in alle oefeningen die we in de puppy klas geleerd hebben. Geleider en hond worden meer geprikkeld om hun niveau op te krikken.

De snoepjes en speelgoedje blijven we gebruiken, maar we brengen ook een doekje van 20 cm  op 20 cm mee om de start van het plaatsje aan te leren.

B-klas: 

De B-klas traint om 20.10 uur:

Ook hier gaan we weer een stapje verder in de oefeningen. We gaan de honden verder uitdagen en klaarmaken voor naar de C-klas over te gaan waar we gaan trainen om het brevet te behalen. Als de honden de leeftijd van 9 maanden bereikt heeft gaan we trainen voor het socialisatie attest.

C-klas:

De C-klas traint om 20.10 uur:

Hier trainen we om het gehoorzaamheidsbrevet te behalen. Dit brevet is een bekroning naar het goede werk dat hond en geleider geleverd hebben. Ook kan je met dit brevet naar de debutanten klas waar je kan kiezen om wedstrijden te spelen of gewoon gezellig bezig blijven met de hond en toch nog veel bijleren.

Debutanten:

De debutanten trainen om 21.10 uur:

In deze klasse gaat het niveau van trainen weer omhoog, de oefeningen die de hond geleerd heeft in de C-klas gaan moeilijker en langer worden. De lessen worden aangepast aan het niveau van de honden. Er is in deze klasse geen verplichting om wedstrijd te gaan spelen. Zolang hond en baasje het maar leuk vindt. Zijn er toch mensen bij die wedstrijd willen spelen kan je beter info inwinnen bij je instructeur of het bestuur.

Recreanten:

De recreanten trainen om 19.00 uur:

Wil je geen wedstrijden spelen maar toch actief bezig blijven, dan kan dit in deze groep terecht. Er worden verschillende takken van de hondensport aangereikt. Maar het belangrijkste in deze groep dat er met plezier en zonder druk gewerkt wordt en dat zo je hond toch nog veel kan bijleren.

Programma 1:

Prg.1 traint om 21.10 uur:

Dit is een groep voor wedstrijdspelers, hier wordt de hond klaar gestoomd om mooie resultaten te behalen. Het niveau leunt al een beetje tegen prg.2 aan naargelang de hond het aan kan.

Programma 2:

Prg.2 traint om 20.10 uur:

In dit programma wordt de intelligentie van de hond en de gedrevenheid van de baas serieus getest. Hond en baas moeten hier goed op mekaar afgestemd zijn om een goed resultaat te kunnen behalen. Dit is dan ook het koningsprogramma van de gehoorzaamheid.